Johdanto
Ennen yrityksen perustamista Seppojen pitää päättää yhtiömuodosta. Toiminimi sopii enemmän niille, jotka aikovat perustaa pienen yrityksen.

Se on helpoin yhtiömuoto pyörittää, eikä vaadi alkupääomaa. Yksi asia, joka on sekä hyvä että paha, on se, että firman pääoma ja ihmisen omat rahat eivät ole erillään toisistaan.

Tällöin rahaa voi nostaa milloin vain, mutta yrityksen mahdollisia maksamattomia laskuja tullaan vaatimaan myös henkilökohtaisista omaisuuksista.

Avoin yhtiö on kahden tai useamman yhtiömiehen perustamaa. Yhtiömies voi olla joko oikea ihminen tai vaikka joku toinen yritys.

Avoin yhtiö on kannattavaa, jos Seppo ja Seppo luottavat toisiinsa täysin, sillä yhtiömiehillä on oikeus tehdä päätöksiä ilman minkäänlaista neuvottelua kumppanin kanssa. Ja jos firma menee konkkaan, niin molemmilla on vastuu velkojen maksusta.

Ote
Sepoilla olisi hyvä olla ainakin liikeidea ennen yrityksen perustamista. Heidän täytyy tietää, että mitä aikovat tehdä/myydä, ketkä ovat asiakkaita ja miten heitä tavoittaa.

Lisäksi olisi hyvä varmistaa, että heidän hyödykkeilleen olisi kysyntää, sillä yrityksellä ilman asiakkaita jää pahasti tappiolle. Sitten heille täytyy luoda liiketoimisuunnitelma, eli miten käytännössä toteuttavat ja pyörittävät yritystään.

Heidän pitää ainakin rahoittaa yritystään jollakin tavalla. He voivat esimerkiksi hakea lainaa, jonka korkoon kannattaa kiinnittää huomiota.