Johdanto
Med etik menas läran om rätt och fel, kanske till och med gott och ont. Moral baserar sig på samma sak som etik bara att det är lite som vad din egna etik är.

Moral kan då t.ex. vara hur du själv personligen uppskattar vad är rätt och fel, bra och dåligt och vad du kan göra i en viss situation.

Etiska dilemman är att om man bara kan rädda en av tre drunknade personer, vem skulle man rädda? De tre alternativerna av personerna är en man, en höggravid kvinna och deras son.

Ote
När jag tänker och ser på saken skulle det kanske kunna vara en logisk ide att rädda kvinnan eftersom hon är gravid och bär på en annan person i sin kropp. Man kunde tänka att man räddar två personer med det samma, men är det verkligen så?

När man ändå tänker vidare på saken så är det ändå till och med dagligen flera tusentals barn som dör direkt efter eller under födelsen. Barnet i magen känner heller inte ännu någonting.

Om man skulle rädda mamma skulle hon troligtvis ändå fast hon skulle föda ett perfekt barn inte kunna vara fullt glad för resten av sitt liv.

Hon skulle alltid bära på känslan att hon har gått miste om sin man och sitt barn. Jag känner att med mannen är det lite samma sak som kvinnan.