Johdanto
Oletko joskus ollut aivan hukassa itsesi kanssa, etkä ole tiennyt, kuka katsoo sinua peilistä takaisin? Ei hätää, niin olen minäkin.

Se on normaalia, ja se kuuluu kasvamiseen. Kaikki ovat hukassa jossain kohtaa elämää. Tietyssä pisteessä kuitenkin tulee halu pistää epätietoisuudelle stoppi ja aloittaa itsensä etsiminen.

Tällöin unelmat tulevat mukaan ja alkavat näytellä isoa osaa itsensä löytämisessä. Itsensä löytämisen ja kehittämisen prosessi on pitkä, joka tulee askel askeleelta.

Unelmat ovat tärkeä osa tätä prosessia ja osa itsensä löytämistä, koska niiden kautta muodostuu lopulta jokaisen oman näköinen elämä, ja unelmien tavoittelemisen aikana tapahtuu suurin kehitys itsessä.

Ne auttavat hahmottamaan elämää sekä löytämään erilaisia mielenkiinnon kohteita ja intohimoja.

Ne ovat myös tärkeitä nykyajan yhteiskunnassamme, koska se on luonut meille tietynlaisen reitin, jota jokaisen tulisi kulkea.

Ote
Tämä on tärkeää itsensä kehittämisen ja löytämisen kannalta, koska kun menee mukavuusaleen ulkopuolelle, silloin kasvaa eniten ihmisenä.

Vaikka olisi ihanaa elää huolettomasti täydellistä elämää, valitettavasti vaikeat tilanteet opettavat meitä kaikista eniten.

Jos matka unelmien saavuttamiseen olisi helppo ja nopea, ei unelmalla tällöin olisi yhtä suurta arvoa ja merkitystä, kuin taas sellaisella unelmalla, jonka saavuttaminen vaatii paljon työtä ja on vaikeaa.

Vaikka Jasmin Britneyn elämä on ollut todella hankala, tuntuu hänestä varmasti hyvältä kaiken sen jälkeen poseerata unelmakengät jalassaan dokumentin lopussa.

Jasmin Britney myös kertoo hänen seuraavan suuren unelmansa olevansa matka Las Vegasiin. Kun hän sen saavuttaa, tuntuu se varmasti vielä paremmalta.

Tietysti unelmat voivat olla myös arkisia ja jotkut varmasti myös unelmoivat omakotitalosta, lapsista ja koirasta.

Unelmien ei aina tarvitse olla niitä kaikista mahtavimpia ja suurimpia, koska joillekin ne voi aiheuttaa riittämättömyyden tunnetta ja ahdistuneisuutta.

Ihmiset ovat myös erilaisia, joitakin motivoi enemmän suurista ja mahdottomilta tuntuvista asioista unelmoiminen, kun taas joillekin riittää ihan arkisten asioiden unelmointi.

Arkisetkin unelmat ovat tärkeä osa itsensä löytämistä, koska eivät kaikki tietysti unelmoi samoista asioista. Joku voi haluta omakotitalon ja toinen rivitalon, tai vaikkapa unelma-autojen mielipiteet voivat vaihdella.

Unelmien ei tarvitse olla mitenkään mahtavan suuria, jotta ne muodostaisivat jokaisen oman näköisen elämän.

Niin kuin Samuli Putron ”Elämä on juhla” laulun sanoin ”Pappi kastoi esikoisen, Paremmin nyt laittaa voi en, Elämä on juhla” Jokaisen unelmat ovat erilaisia. Jonkun toisen unelma on matka Las Vegasiin, ja toisen unelma on oma lapsi.