Johdanto
Viime viikolla tulin koulusta kotiin huonolla tuulella, ja päätin avata television hetkeksi. En löytänyt yhtäkään kiinnostavaa ohjelmaa, joten aloin katsella mainoksia.

Olen aina rakastanut mainosten katsomista. Hyvin tehty mainos on mielestäni kuin pieni elokuva, jossa voi olla paljon tunteita ja merkityksiä.

Tuona päivänä mainosten hymyilevät, iloiset ihmiset paransivat mielialaani välittömästi, ja hetken kuluttua olin täynnä inspiraatiota.

Ote
Mainokset kuvaavat usein ihanteellista elämää, jollaisesta jokainen unelmoi. Se voi aiheuttaa suorituspaineita ja tyytymättömyyttä, koska tällaista elämää on todellisuudessa mahdotonta saavuttaa.

Toisaalta mainokset voivat myös inspiroida muuttamaan omaa elämäänsä paremmaksi. Oikealla asenteella ei tarvitse verrata omaa elämäänsä mainokseen

vaan siitä voi ottaa vaikutteita, joiden avulla voi lisätä elämäänsä iloa tuottavia asioita. Esimerkiksi puutarhamainoksen näkeminen voi motivoida ostamaan kauniin huonekasvin, vaikka ei omistaisikaan omaa puutarhaa.

Mainosten herättämät tunteet voivat olla niin vahvoja, että ne vaikuttavat konkreettisesti käytökseen ja tekoihin.

Gigantin mainoksessa “Anna lahjan puhua - Isä ja teini” (YouTube 28.11.2016) isä antaa teinille joululahjaksi hiustenkihartimen osoittaen, että hän hyväksyy tämän sellaisena kuin tämä on.