Teknologian kehitys | Essee | Arvosana 10

Johdanto
Muistan hyvin sosiaalisessa mediassa vastaan tulleen englanninkielisen postauksen, johon oli laitettu erään tiedelehden uutisotsikko ja kuvankaappaus sen alle kirjoitetusta kommentista.

Lehden tai kommentoijan nimi eivät jääneet mieleen, mutta otsikko kertoi tiedemiesten löytäneen mahdollisuuden palauttaa dinosauruksen fossiili takaisin henkiin.

Kommentissa todettiin, että eikö dinosaurusten henkiin herättämisestä olla tehty useampikin elokuva ja kirja, joissa homma niin sanotusti lähtee lapasesta. Postauksen kommentti huvitti minua suuresti.

Katkelma
Hitaina suurina eliöinä meidän on siis pyrittävä löytämään ratkaisut omien geeniemme ulkopuolelta. Ajankohtaisen ilmastonmuutoksen lämpötilan nousuun vaikuttavien hiilipäästöjen pienentäminen onkin tieteen ja teknologian avulla helpompaa.

Esimerkiksi vähäpäästöiset kuljetusajoneuvot ja uusiutuva energia ovat jo toimivia ratkaisuja. Juulia Jaulimon artikkelissa "Tällainen on tulevaisuuden maailma" (MTV, 9.1.2016) kerrotaan tulevaisuudentutkijan Ilkka Halavan tulevaisuuden näkemyksistä.

Tekstissä Halava kertoo muun muassa eliniän pitenemisestä, robottitakseista ja tulevaisuuden työviikosta.

Artikkelissa esitellyistä robottitakseista tulee vähemmän päästöjä ja Halavan mukaan ne olisivat mukana joukkoliikenteessä vuonna 2025. Robottitaksit ovat hyvä esimerkki tehokkaasta ja nopeasta toiminnasta ilmastonmuutosta vastaan.

Kasvihuonekaasuja pyritään vähentämään myös energiateollisuuden ratkaisuilla. Aurinko-, tuuli- ja vesivoiman tehokkuutta yritetään parantaa, jotta hiilivoimaa voitaisiin vähentää.

Saat ilmaisen pääsyn tehtävään

Lataa yksi omista tehtävistäsi ja käytä sitä. Se kestää vain 2 minuuttia