Johdanto
Emmi Itärannan romaanissa Teemestarin kirja (2012 Teos), päähenkilönä on Noria. Noria on Teemestarin tytär, mikä tarkoittaa hänen kuuluvan kylän ylimmistöön, ja olevan arvostetussa asemassa varsinkin teejuhlien pitämisessä.

Noria elää dystooppisessa maailmassa, jossa ilmastonmuutos on tehnyt tuhojaan ja vesi on lopussa. Maailmassa jossa Noria elää vallitsee dystopia.

Ote
Hän on varautunut kaikkein pahimpaan jo valmiiksi ja on aina valmis auttamaan kun apua tarvitaan, vaikkei sitä haluttaisi ja se olisi laitonta.

Hän ei myöskään välitä teemestarien perinteistä yhtä paljoa kuin hänen edeltäjänsä ja hän on valmis rikkomaan rajoja ja muuttamaan perinteitä.

Häneltä odotetaan paljon asemassaan, mutta se ei vaikuta olevan Norian suurin mielenkiinnon kohde. Tämä käyttäytyminen kertoo henkilöstä sen että hän on erittäin auttavainen ja ystävällinen.

Hän myös kyseenalaistaa kansalaisille annettua tietoja, lakeja ja yhteiskunnan normeja. Hän toimii siten että hänen omalla elämällään ei yksilönä ole väliä ja ajattelee yleistä etua.