Promootio eli terveyden edistäminen | Essee | Arvosana 9

Johdanto
Promootio eli terveyden edistäminen on kaikkea sitä toimintaa, mikä parantaa ihmisten mahdollisuuksia vaikuttaa omaan ja ympäristönsä terveyteen.

Promootion keinoja ovat yksilöiden terveystietojen parantaminen, yhteisöjen toiminnan parantaminen, paremman terveydenhuollon edistäminen, terveen ympäristön edistäminen sekä yhteiskunnan panostus terveyteen.

Katkelma
Yksilöiden terveyttä edistäessä tulee ottaa huomioon kaikki terveyden osa-alueet, jotka ovat hyvin tiiviisti yhdessä ja vaikuttavat toisiinsa. Nämä ovat fyysinen-, psyykkinen- ja sosiaalinen terveys.

Myös fyysiseen terveyteen tulee koulujen lisäksi panostaa kotona ja ympäristössä. Koulussa liikuntamahdollisuuksia tulee olla riittävästi ja riittävän monipuolisesti.

Esimerkiksi valinnainen liikunta tulee löytyä jokaisesta koulusta ja pakollisillakin tunneilla liikunnan mahdollisuudet pitäisi olla monipuolisempia.

Jos koululiikunta olisi ainaisten pakollisten joukkuepallopelien sijaan vapaampaa, jossa jokainen voisi valita liikuntamuodokseen omia kiinnostuksia, niin nuorten liikkuminen lisääntyisi.

Saat ilmaisen pääsyn tehtävään

Lataa yksi omista tehtävistäsi ja käytä sitä. Se kestää vain 2 minuuttia