Sisällysluettelo
Swans
- Swans Ep:
- Filth:
- Cop:
- Greed:
- Holy Money:
- Children of God:
- The Burning World:
- White Light:
- Love of life:
- Great Annihilator:
- Drainland:
- Soundtracks:
- Swans are dead:
- My father will guide me up a rope to the sky:
- The seer:
- To be kind:
- The glowing man:
- Leaving meaning:
Ote
Swans-nimi Michael Giran mukaan: joutsenet ovat majesteettisia, kauniin näköisiä olentoja, joilla on todella ruma temperamentti.
Alkulineup: Hira vokalisti ja kitara, Jonathan Kane rummut, Bob Pezzola kitara, Mojo lyömäsoittiet ja nauhasilmukat, Thurston Moore, Daniel Galli-Duani saksofoni, Dan Braun tai Jonathan Tesla toisella bassokitaralla
Swans Ep:
Swans Ep;stä ei ole paljoa sanottavaa paitsi, että se on swansin ensimmäinen tuotos.
Ep on hyvin keskitasoinen ja se kannatta käydä kuuntelemassa vain, jos pitää 1983-1986 Swansista todella paljon. Tuotantotaso on myös alhaisempi kuin Filth, tai mikään muukaan Swans albumi.
Filth:
Swansin debyyttialbumi, joka tuli vuonna 1983. Swansin tuotanto tässä vaiheessa oli vielä jonkin verran käheä.
Filth on tyylilajiltaan no wave, noise rock ja industrial. Filthin soundien on sanottu olevan kauan aikaansa edellä.
Albumiin tuo myös lisää ankeutta Michael Giran sanoitusten moninkertainen toistaminen Musikaalisesti albumi on hyvin synkkä, raskas ja lohduton.
Michael Giran sanoitukset ovat häpeällisiä ja suoranaisia ja käsittelevät usein sosiaalista rappeutumista, korruptiota, raiskausta tai vallan väärinkäyttöä. Suurin osa sanoituksesta Filthissä ikään kuin omaksuu aikansa synkkyyttä ja omaksuu sen.
Filth on laajalti nähty Swansin aikaisen no wave, noise rock, industrial aikakauden parhaimpana tuotoksena.
Cop:
Swansin toinen albumi Cop, ja Young God Ep, joka on hyvin saman tyylinen kuin itse albumi, johon se hyvin usein yhdistetään.
Toisin kuin edeltäjänsä Filth, Cop on paljon hitaampi ja voitaisiin joissakin kohdissa laskea jopa industrial metal -albumiksi. Cop sisältää myös väkivaltaisempia ja enemmän antiauktoritaarisia sanoituksia kuten:
“Nobody hurts them like a cop with a club / Nothing beats them like a cop with a club / Nobody rapes them like a cop with his club”
Cop sisältää paljon vähemmän mukaansatempaavia rytmejä kuin edeltäjänsä. Jos cop ja filth- albumeja vertailee, niin siitä aika suoraan näkee, että cop on kuin hitaampi ja väkivaltaisempi sisaralbumi Filthille.
Vastaa