Sisällysluettelo
Ortodoksinen kirkko
Ortodoksiset elämäntavat
Ortodoksien Liturgia
Sakramentit/mysteeriot
Ortodoksinen kirkko maailmalla

Ote
Ortodoksinen kirkko
ortodoksisessa kirkossa keskitytään kirkon perinteisiin ja raamatun sanomaan, perinteisiin kuuluu jumalanpalvelus, ikonit, ja opit eli dogmit ja myös Kaanonit ovat suuressa osassa jotka on ohjeita ja kannanottoja jotka kirkolliskokoukset ovat antanut.

Ortodoksiset elämäntavat
ortodoksit tavoittelevat jumalallistumista eli pyrkii siihen että itse muistuttaa jeesuksen esittävää esikuvaa ja ortodoksi pyrkii löytämään omaa jumalan kuvaa.

Näitä seuraamalla ortodoksi on esimerkillinen ortodoksi, joka tarkoittaa sitä että muistuttaa sitä minkälaiseksi jumala on ihmisen tarkoittanut olevan. Kukaan ortodoksi ei jumallistu täydellisesti.

Ortodokseilla on myös esikuvia jona toimivat israelin kansalaiset jotka vaelsivat kohti luvattua maata vanhassa testamentissa.

Ortodoksien elämän tapoihin kuuluu vahvasti paastoaminen jonka aikana harjoitetaan nöyryyttä ja tarkastellaan omaa elämää ja suhdetta jumalaan, itseen ja toisiin. Nöyryyttä harjoitetaan pidättäytymällä Ruoasta eli vältetään liharuokia ja muita eläinkunnan tuotteita.

Ortodoksisella kirkolla on Neljä suurta paastoa joista suurin on ennen pääsiäistä joka on ortodoksisen kirkon suurin juhla, sitten on jumalanäidin paasto ja apostolien paasto jotka ovat kesällä ja sitten on vielä joulua edeltävä joulupaasto.