Johdanto
Se on ihmeellistä, kuinka kulttuurit ovat kohdanneet ja muokanneet näin omaamme, muuttaen sitä, mitä alkujaan olemme olleet.

Tänä päivänä saamme paljon vaikutteita teknologian kehityksen vaikutuksesta muista maista, vaikuttaen niin omaan maahamme kuin omaan minäkuvaamme – siihen, minkälaisiksi olemme tulleet ja näin omaan arkeemme.

Teknologian kehittymisen myötä tietoisuutemme maailmastamme on kasvanut. Palveluiden, sovelluksien, sivujen sekä muiden kanavien kautta saamme kuulla, välittää, nähdä sekä saada helposti tietoa - jopa pelkällä napin painalluksella.

Ote
Minun mielestäni kaikilla on oikeus saada asioida omassa maassaan kotimaisella kielellä, mutta kuitenkin englannin kieli saisi olla vaihtoehtona.

Vaikka englannin kieli on kansainvälisesti kannattava kyky osata, ei sen pitäisi poissulkea muita mahdollisuuksia.

”Muistan, kun ensimmäisen kerran menin tällaiseen ravintolaan ja aloitin asiointitilanteen suomeksi. Hämmennyin, kun tarjoilija pyysi minua toistamaan saman englanniksi.” kertoo Niemi kokemuksistaan.

Oletuksena ei saisi olla, että kaikki osaisivat englantia sujuvasti tai oppineet sitä lainkaan. Sen ei tulisi olla itsestäänselvyys, vaan asiakkaiden tulisi saada valita kieli, jolla saada apua. Sama pätee verkkosivuilla.