Johdanto
Sanoilla ja lauseilla on suuri vaikutusvalta kaikkiin ihmisiin, erityisesti nuoriin. Sanat voivat joko satuttaa tai auttaa parantamaan huonoa oloa elämän vaikeissa hetkissä.

Sanojen valtava voima ohjaa paljon nuorten käyttäytymistä kohti hyvää tai huonoa tietä, sillä kommentit otetaan itseensä helpommin kuin aikuisiällä ajattelun kehityttyä.

Ote
Netissä voi huomata, kuinka yleistä epäasiallinen kommentointi on nuorten keskuudessa. Monissa aplikaatioissa käyttäjien todelliset nimet ovat salattu

ja tämän takia nuoret voivat haukkua toisiaan mitä julmimmin keinoin saamatta kuitenkaan minkäänlaista rangaistusta. Lisäksi vihakommentin kirjoittaminen on nopeaa ja helppoa

eikä kukaan muu kuin videon julkaisija voi poistaa loukkaavan viestin. Murrosikäisten suosioon noussut videosovellus TikTok on erinomainen esimerkki sanallisen solvaamisen alustasta.

Itse selatessani kyseistä applikaatiota huomaan, kuinka lähestulkoon jokaisessa videossa haukutaan videon tekijän ulkonäköä tai yleisesti videon sanomaa.

Tästä on seurannut julkaisijoiden postaamia itkuisia videoita, joissa vastataan vihakommentteihin.