Johdanto
Muistaako kukaan enää minua? Nuori poika Jan Vento katoaa mystisesti omassa huoneessaan, kun saa uuden pelin postissa. Kukaan ei tiedä mitä tapahtui tai minne hän katosi, paitsi Jan itse.

NÄk;mÄtön on Jukka Behmanin kirjoittama novelli nuorille Luetko sinä? -Kampanjaan. Se julkaistiin vuonna 2018. Novelli kertoo nuoresta 14-vuotiaasta pojasta nimeltä Jan Vento, joka äitinsä mielestä pelaa aivan liikaa.

Janin ja hänen äitinsä välit eivät ole mitkään parhaimmat. Äiti elää enemmän omaa elämäänsä, eikä piittaa pojastaan kovin paljoa.

Janin isä oli lähtenyt, kun Jan oli juuri kastettu ja hän ei ole ottanut heihin oikein mitään yhteyttä. Jan saa postissa paketin, jossa on jonkinlainen taistelupeli.

Jan tietenkin haluaa heti kokeilla sitä. Novellissa käy ilmi, että hänen isänsä onkin tämän konsolipelin kuningas, joka kutsuu Janin pelin sisälle.

Hänen isänsä kertoo Janille, että hän joutuu taistelemaan hirviötä vastaan, jolla on liskon pää ja hevosen ruumis. Häntä tietenkin pelottaa tämä asia, mutta hänellä ei ole muuta vaihtoehtoa.