Johdanto
Aluksi kun luin otsikon niin päättelin että teksti olisi ollut positiivinen, mutta kun aloitin “Luotettava ohikulkija” novellin lukemisen niin huomasin että se ei kauhean positiivinen ollutkaan.

Kiinnitin ehkä eniten huomiota siihen, miten päähenkilö ei enää halunnut puhua kenellekään, koska hänet oli tönäisty syrjään monta kertaa.

Ote
“Päähenkilö hidasti omaa vauhtiaan ja jäi nojaamaan seinää vasten”. Minun mielestäni hänellä ei ollut tarve pysähtyä ja jäämään miettimään asiaa, vaan hän olisi vaikka voinut käydä kysymässä joltain toiselta ohikulkijalta kellonaikaa

joka olisi vahvistanut sen kellonajan, että oliko naishenkilön antama kellonaika oikea tai väärä. Mutta onneksi lopussa hän huomasi naisen poistuvan kaupasta, joka muutti tarinan kokonaan taas positiiviseksi. Koska se vahvisti sen, että naisen antama kellonaika oli oikea.

Päähenkilö sai pääteltyä sen siitä, koska naisella oli kiire kauppaan, joten hän oli katsonut kellonaikaa juuri ennen kauppaan menemistä sekä sen että hän oli poistunut kaupasta ostoskassien kanssa hymyillen.