Johdanto
Onni on haluttu tunnetila ja sen löytämisestä on tullut ihmisille suuri tarve. Ihmiset jahtaavat onneaan erilaisin keinoin, mutta unohtavat usein oleellisen.

Anna Perho kirjoittaa kolumnissaan Onko onni tila, jossa pulssin pitää olla alhaisempi kuin pakasteseillä? (Savon Sanomat 27.10.2009) onnesta ja sen etsimisestä.

Ympärillemme on luotu mielikuvia onnesta. Media on täynnä onnen oikoteitä ja mainokset ympärillämme kehottavat meitä hankkimaan hyödykkeitä täyttääksemme tyhjän olon sisällämme ja ollaksemme onnellisia.

Onni on mielestäni erittäin laaja käsite. Onnellisuutta ei voi määritellä tai mitata. Siihen vaikuttavat tekijät vaihtelevat eri henkilöiden välillä ja muodostuvat ottaen vaikutteita ympäriltämme.

Esimerkiksi ympärillämme olevat ihmiset ja heidän mielipiteet voivat vaikuttaa asioihin, jotka tekevät meidät onnelliseksi.

Onnellisuuteen ohjastavia ohjeita lukiessaan tulee kuitenkin ottaa huomioon, että ihmiset ovat yksilöitä ja omaavat henkilökohtaiset mieltymykset.

Siinä missä puutarhanhoito ja musiikin kuuntelu tekevät toisen onnelliseksi, eivät nämä asiat välttämättä vaikuta toiseen henkilöön samoin.

Perho kysyykin kolumnissaan: ”Miksi kaikkien pitäisi olla onnellisia samalla tavalla?” Anna Perho kirjoittaa ihmisten onnellisuuden jahtaamisesta kriittisesti.