Johdanto
Lapsuudestani muistan aina tutkineeni vanhempieni sekä isovanhempieni kirjahyllyjä mielenkiinnolla ja lukeneeni melkein jokaista kirjaa johon yletin.

Akateemisten vanhempieni ansiosta olen kasvanut satojen kirjojen keskellä. Kaikissa kodeissamme on aina ollut valtavat kirjahyllyt tai jopa pelkästään kirjoille ja lukemiselle varattu huone.

Ote
Lukeminen on tuntunut minusta pienestä pitäen houkuttelevalta ja hauskalta. Äitini on koulutukseltaan tohtori ja lukee erittäin paljon, ja tämä on näkynyt vahvasti omassa kasvuympäristössäni.

Muistan pienestä pitäen ruokapöytäkeskusteluiden liittyneen esimerkiksi johonkin mielenkiintoiseen kirjaan tai artikkeliin.

Omasta mielestäni ne pohdinnat olivat yleisesti syvällisempiä kuin useissa muissa perheissä. Tämän takia, kun aloitin koulun, minulle on ollut yllätys huomata, ettei tämä ole normi kaikissa muissa perheissä.

Yläasteesta asti suurin osa tuntemistani nuorista on voimakkaasti ihmetellyt ja vieroksunut tapaani lukea vapaa-ajalla, vaikka en koe edes lukevani tarpeeksi.