Johdanto
K-Citymarketin ”Kalakaveri” (26.10.2018) on Youtubessa julkaistu videomainos, jossa markkinoidaan kalan ostamista laulun keinoin. Kyseinen mainos on myös esiintynyt televisiossa.

Mainoksen kohderyhmänä ovat kaikki kalasta pitävät ihmiset sekä erityisesti lapsiperheet. Mainoksen leikkimieliset eleet ja hahmot viittaavat siihen, että mainos on tarkoitettu myös lapsille.

Mainoksen sisältö on todella kirjava. Videon alussa huomio kiinnittyy hymyilevään, animoituun ahveneen, joka soittaa videon aikana ukulelea rauhallisen rytmikkäästi.

Ahven esittelee videon kuluessa erilaisia kalalajeja houkutellakseen mainoksen katsojan hankkimaan omaan ruokapöytäänsä kalaa.

Mainoksessa on rinnastusta kalojen ja pikaruokien välillä. Mainos pyrkii kertomaan, että kala on yhtä herkullinen vaihtoehto kuin nakki tai pitsa: ”Jos pitsa alkaa tökkii, ni ota vaikka kala.”

Melodia on koko mainoksen ajan pirteä ja mukaansatempaava. Mainoksessa on aitoja kaloja sekä 2D-kaloja, mikä tekee sisällöstä katsojalle kiinnostavan.

Mainoksen taustaväri on musta, jolloin värikkäät kalat erottuvat katsojalle paremmin.

Kalakaveri-mainos vastaa julkiseen keskusteluun perheiden ja lasten ruokavaliosta. Mainos pyrkii kannustamaan perheitä syömään terveellisemmin.