Johdanto
Maapallolla on paljon erilaisia energianlähteitä, Toiset ympäristöystävällisempiä kuin toiset, toiset taas on haitaksi luonnolle ja maapallon erilaisille eläimille.

Erilaiset ammattilaiset yrittävät tehdä yhä puhtaampia energian tuottamisen muotoja, ettei maapallo saastuisi kokonaan.

Ote
Aurinkovoima kuuluu uusiutuviin energialähteisiin, aurinko voimaa tuotetaan lähinnä aurinkopaneeleilla, mutta myös aurinkokeräimillä.

Aurinkovoima on siitä erittäin hyvää, että aurinkovoimaa voidaan hyödyntää niin kauan kuin aurinko tuottaa valoa eli energiaa voidaan tuottaa auringosta noin viiden miljardin vuoden ajan, huono puoli on taas se, että aurinkopaneeleiden valmistus saastuttaa paljon energiaa ja niissä käytetään arvo metalleja.

Aurinkopaneelit toimivat valosähköilmiöllä eli paneelit muuttavat auringon säteilyn energiaksi, jokainen voi ostaa omat aurinkopaneelit omakotitaloon, aurinkopaneeleilla voit esimerkiksi käyttää aurinkopaneeleiden tuottaman sähkön valaistukseen.

Oma mielepide aurinko voimaan on se, että aurinkopaneelit ovat vielä tällä hetkellä vähän turhan kalliita,mutta tulevaisuudessa hinnat tulevat varmasti laskemaan,jos asun aikuisena omakoti talossa tulen todennäköisesti hankkimaan aurinkopaneelit.