Johdanto
Elena Näsäsen lyhytelokuva “Humahdus” (2016) on julkaistu Yle Areenassa. Lyhytelokuva kertoo tytöstä, joka kyllästyy piirtämiseen ja lähtee uteliaasti tutkimaan vanhaa huvilaa.

Huvilan tutkimisen syy löytyy paperista, sillä siinä ei ole mitään. Elokuvan keskeinen jännite syntyy ulkoisesta konfliktista, kun tyttö lähtee etsimään inspiraatiota jännittävästä huvilasta.

Elokuvan suurin jännite eli inspiraation löytäminen on lyhytelokuvan isoin tavoite, mutta sen löytämiseksi syntyy konflikteja.

Ulkoinen konflikti syntyy alussa, sillä tytön pitäisi piirtää muiden tyttöjen tavoin, mutta hän lähtee sovitusta paikasta.

Sisäinen konflikti syntyy myös tytön astuessa huvilaan, sillä ristiriita syntyy siitä saisiko taloon mennä vai ei. Tyttö onkin aluksi epäröivä huvilan sisälle menemisen suhteen.

Tytön ilmeestä voi myös päätellä, että häntä jännittää. Sisäinen jännite on myös se, että inspiraation löytäminen onkin pelottavaa.

Hän kuitenkin uskaltaa voittaa jännityksen, jotta inspiraatio syntyisi. Konflikti syntyy myös tytön katsoessa huvilan parvekkeelta alas kohti muita tyttöjä.

Hänen ilmeensä on hieman kadehtiva, sillä hänkin haluaisi löytää samanlaisen inspiraation, ja mahdollisesti sitä kautta sulautua joukkoon paremmin.

Lyhytelokuvan äänimaailma on aluksi täynnä linnunlaulua, mutta jännitteen syntyessä äänimaailma muuttuu.