Johdanto
Tarvitseeko nykymaailmassa kykyä keskittyä kirjojen lukemiseen? Kaikki on muunnettu videoksi tai äänitiedostoksi. Ahkeraksi lukijaksi voidaan tulkita twitter julkaisujen aktiivista seuraajaa.

Nuoret ja jopa nuoret aikuiset näkevät kirjat vanhana viihdykkeenä, joka ollaan jyrätty yli videoilla, elokuvilla ja äänitiedostoilla.

Tämä on tietystä massamielipide, on suuria määriä ihmisiä, jotka arvostavat kirjojen tapaa viihdyttää sekä sivistää mutta…

Ote
Vaikka kirjojen arvostus olisi suuri, jää lukutaidon arvostaminen monella varjoon uusien äänikirja-applikaatioiden takia joista on helppo ladata selostettu kirja vain parilla eurolla. Pitäisikö huolestua vai onko tämä vain tulevaisuutta?

Lukutaito ei ole vain konkreettisen kirjateoksen lukemista vaan myös yleisesti tekstin ymmärtämistä. Kritiikin, huumorin, ironian

sarkasmin ja totisen tekstin erottaminen toisistaan on tärkeää. Jos sitä lukee jokaisen tekstin mitä netistä löytyy tosissaan tai sitten vitsillä voi pää nopeasti mennä sekaisin eri- mielipiteistä ja maailmanmenoista.

Oma pohtiminen on suunnattoman tärkeää nykyisessä somemaailmassa, missä suurin osa nuorten lukemisesta tapahtuu.