Johdanto
Ihmiset ovat kuin eläimiä, eivät pääse tavoistaan eroon ja toisaalta pyrkivät kulkemaan lauman mukana, näyttäen ulospäin kuvaa, että kaikki olisi mallikkaasti.

Kaikilla eläimillä on roolinsa ja reviirinsä, eikä kukaan tunnu haluavan vastustaa roolia, johon on syntynyt. Tämän sijasta keksitään keinoja paeta todellisuutta ja kasvattaa suojakuori.

Kari Hotakaisen novelli Kouvolan maatalousnäyttely on julkaistu vuonna 2000 kokoelmassa Näytän hyvältä ilman paitaa

ja käsittelee perheen kesälomamatkaa Kouvolan maatalousnäyttelyyn sekä sieltä paluuta arkeen.

Ote
Novellissa perhe viettää päivää maatalousnäyttelyssä, kun isä lähtee sanojensa mukaan vessareissulle, jossa kuitenkin viipyy neljä tuntia.

Illalla isä liittyy perheen seuraan autolle ja he aloittavat kotimatkan. Autossa kuitenkin puhkeaa riita isän poissaolosta, ja vaikka riitely loppuu, tunnelma on kireä.

Tämä voidaan päätellä siitä, miten nopeasti riitaisat elementit virittyvät uudestaan, kun perhe pysähtyy huoltoasemalle tankkaamaan.

Kun huoltoasemalla on riidelty tarpeeksi, päästään vihdoin kotiin, jossa lapset käsketään nukkumaan. Tässä kohtaa tarinassa on nopeutus, jonka jälkeen kerrotaan, että päähenkilö on saanut koulun sujumaan paremmin

että hän alkoi ymmärtää maailmaa aivan eri tavalla ja että hän on ottanut kokonaan uuden suhtautumisen elämään kuvittelemalla ympäristönsä täyteen eläimiä. Novelli on sekoitus absurdia novellia ja avointa novellia.