Johdanto
Huumori ja huumorintaju ovat tärkeä osa elämää ja on tärkeä oppia tulkitsemaan muiden huumoria, ja ymmärtämään omat sekä muiden rajat.

Ylen julkaisemassa artikkelissa Huumorintajua vaaditaan monilla työpaikoilla jo työnhakuilmoituksissa – "Kukapa lähtisi Marsiin saakka umpitosikon kanssa?"

9/2018 (Mauri tikkamäki), joukko suomalaisia kertoo huumorintajun vaikutuksesta työpaikoilla sekä työhaastatteluissa.

Artikkelissa siantuntijat pohtivat minkälainen huumori on soveliasta tietyissä olosuhteissa, ja millainen ei. Lisäksi tekstissä keskustellaan huumorin synnyttämistä tunnetiloista.

Kaikilla on erilainen huumorintaju. Toiset ovat sarkastisia, toiset vitsailevat paljon ja toiset eivät ymmärrä huumorin perään ollenkaan.

Myös työpaikoilla on hyvä käyttää huumoria, tietenkin sopivissa tilanteissa. Huumori voi keventää vakaviakin tilanteita mutta on tärkeä huolehtia siitä, että sillä ei loukata ketään.

Artikkelissa Vesa Paavola ottaa kantaa kaksimielisen huumorin sekä vähemmistöihin kohdistuvan huumorin jättämisen pois virallisissa tilanteissa.

Paavola pitää olennaisena huumoria, joka syntyy työyhteisön sisällä, ei sitä mikä tuodaan sinne ulkopuolelta. ”Huumori voi sitouttaa työntekijän” sanotaan artikkelissa.

Tällä tarkoitetaan olotilaa, mikä työntekijälle syntyy, kun hän tuntee kuuluvansa tiettyyn työyhteisöön. Se voi onnistua esimerkiksi huumorin avulla; vitsailemalla ja ”heittämällä läppää”.

On tärkeää tietää muiden huumorintajun rajat. Uusiin ihmisiin tutustuessa et voi tietää voivatko he loukkaantua jostakin asiasta mitä et oikeasti tarkoita.