Johdanto
Nimi saatana on kuvaileva ja tarkoittaa vihollista ja vastustajaa. Saatanan uskotaan olevan pahuuden henkilöitymä ja Jumalan vastustaja.

Hän houkuttelee ihmisiä syntiinlankeemukseen ja jumalan vastustamiseen, sekä tuottavan kurjuutta ja kärsimystä eläville ja kuolleille.

Useissa uskonnoissa saatanaa pidetään pahana ja sitä yritetään vältellä esimerkiksi rukoilemisella.

Yleisin käsitys Saatanan ulkonäöstä on se että hän on sukupuoleton ja vuohen ja ihmisen risteytys. Vuohen pää ja ala ruumis muuten suurikokoinen ihminen.

Ote
Hänet karkotettiin pois taivaasta ja hänen siipensä leikattiin irti ja poltettiin. Jotkut uskovat että saatana sanoi Eevalle että kun hän syö kielletystä puusta hedelmän voisi hän nousta jumalan tasolle.

Teoria sai tukea Vanhan Testamentin kirjoituksista. Tämä on siis yleisin käsitys Saatanan ”synnystä”.

Jotkut uskovat saatanan taivaasta karkottamisen jälkeen että saatana käveli ikuisesti maan päällä etsien sieluja vastustamaan jumalaa kanssaan.

Kun taas jotkut uskovan saatanan menneen suoraan helvettiin, taivaasta karkoitettuaan. Raamatun mukaan jumala lopuksi kukisti saatanan ja teki hänestä täysin harmittoman, ja tuomituksi ikuiseen helvetin tuleen. Kun taas joidenkin teorioiden mukaan Saatana on ikuinen.